Personvernerklæringen

Vi tar ditt personvern på alvor og gjør alt vi kan for å beskytte informasjonen vi får fra deg. Har du spørsmål vedrørende personvern og hvordan vi behandler dine data - ta kontakt med oss på tlf. 64 00 94 54 eller e-post post(alfakrøll)sikkerheten-selv.no.
 

Behandlingsansvarlig

 
Behandlingsansvarlig er STØK Handel AS v/ daglig leder. Behandlingsansvarlig er ansvarlig for at behandlingen av personopplysninger skjer i tråd med gjeldende regelverk.
 

Hvorfor samler vi inn opplysninger om deg?

 
Når vi skal inngå en avtale om salg av et produkt er vi avhengig av noen opplysninger for å kunne oppfylle vår avtale med deg. Kort oppsummert samler vi inn personopplysninger for å gjennomføre bestillingen din. Dette innebærer at dine opplysninger brukes for å levere produktet og at de kan brukes for å oppnå kontakt med deg ved behov.
 
  • Gjennomføre kjøp vi våre nettbutikk. Behandlingen skjer på grunnlag av kjøpsavtalen med deg.
  • Sende ut nyhetsbrev. Dette skjer på grunnlag av ditt samtykke.
  • For å gi deg god hjelp raskt. Når du tar kontakt med kundeservice vil vi ha et behov for å kunne identifisere deg, dette innebærer kontaktinformasjon og kjøpshistorikk. På denne måten kan vi raskere hjelpe deg med din henvendelse .Behandlingen skjer på bakgrunn av en interesseavveining der vi har vurdert det som nødvendig for å kunne bistå deg som kunde..
  • Nødvendig for å kunne behandle retur og reklamasjonshenvendelser, samt informasjon om tilbakekalling av eventuelle farlige produkter.
 

Dine rettigheter som registrert

 
Dersom du har gitt ditt samtykke til at vi kan behandle personopplysninger om deg, kan dette når som helst trekkes tilbake. Dette kan du gjøre ved å ta kontakt med vår kundeservice. Personopplysningene som du har gitt ved samtykke vil da slettes.
 
Om du mener vi har registrert uriktige opplysninger om deg kan du be om at disse skal rettes.
Du har til enhver tid rett til å be om innsyn i dine personopplysninger lagret hos oss. Dette kan gjøres ved å kontakte vår kundeservice.
 
Dersom du ønsker å klage på vår behandling av personopplysninger har du rett til det. Vi vil da hjelpe deg med å ivareta dine rettigheter. Du har også rett til å kontakte Datatilsynet dersom du er uenig med vår behandlingsmåte.
 
Ved ønske om innsyn, sletting eller andre henvendelser kan dette for eksempel gjøres
ved å kontakte oss på post (alfakrøll) sikkerheten-selv.no. Vi vil svare på din henvendelse så raskt som mulig, og senest innen 30 dager.
 

Hvilke personopplysninger behandles

 
Støk Handel AS behandler disse opplysningstypene:
 
  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Ordreinformasjon (produkter)
  • IP-adresse
  • Lokasjon

 

Sletting av personopplysninger

 
Dine personopplysninger som er knyttet til kjøp av varer vil slettes når de ikke lenger er nødvendig for å kunne besvare dine henvendelser og reklamasjonstiden for produktet er utløpt. I noen tilfeller er vil det være lovpålagt å lagre personopplysninger, blant annet for å overholde regnskapslovgivning. Slike opplysninger er vi nødt til å lagre så lenge det er rettslig pålagt å beholde de.
 
Personopplysninger som er innhentet med ditt samtykke blir slettet når du trekker ditt samtykke.
 

Hvor samles personopplysningene inn fra?

 
  • Opplysningene knyttet til ditt kjøp samles inn ved utsjekk fra nettbutikk, der blir du bedt om å legge inn leveringsinformasjonen.
  • Ved bruk av nettsiden samles opplysninger inn ved hjelp av informasjonskapsler dersom du samtykker til det.
  • Dersom du kommer med henvendelser via e-post eller i vår chat.

 

Slik bruker vi informasjonskapsler

 
Når en bruker benytter våre nettsider vil en informasjonskapsel lastes ned og lagres på brukers datamaskin. En informasjonskapsel blir ofte omtalt som “cookies” og er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukers datamaskin når bruker åpner nettsiden vår. Denne tekstfilen holder for eksempel kontroll på hva du har lagt i handlekurven i vår nettbutikk.
 
Bruk av informasjonskapsler forekommer på nær sagt alle nettsider og de fleste nettlesere er også innstilt på å akseptere informasjonskapsler. Denne innstillingen kan du selv endre, men husk at dette kan gjøre at mange nettsteder ikke vil fungere optimalt.
 
For å deaktivere samtykke kan du følge denne guiden: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/
 

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene

 
Det er helt frivillig å gi fra seg opplysningene, men vi har dessverre ikke mulighet til å sende deg bestillingen din uten leveringsinformasjon. Vi er dermed avhengig av at du gir oss leveringsinformasjonen for å kunne gjennomføre handelen.
 
Ønsker du ikke å gi fra deg informasjon som navn og adresse anbefaler vi at du kommer innom vår fysiske butikk på Dal i Akershus. Her kan du handle de fleste av våre produkter over disk.
 

Utleveres opplysningene til tredjepart?

 
Vi gir aldri fra oss opplysninger om deg med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Informasjonen vi samler inn for å oppfylle vår avtale med deg som kunde blir også tilgjengelig i følgende andre systemer.
 
Betalingsløsninger
 
Klarna er en av våre betalingsløsninger, ettersom det ved bruk av denne tjenesten er en faktura ønsker klarna å gjøre en kredittsjekk av deg. Dermed er de avhengig av ditt fødselsnummer. Denne informasjonen er det kun Klarna som mottar og lagres ikke hos oss. I tillegg mottar Klarna navn, e-postadresse og telefonnummer. Les mer om hvordan Klarna håndterer personopplysninger her: https://www.klarna.com/no/personvern/
 
DIBS leverer vår kortbetalingsløsning, DIBS har tilgang til personopplysninger som betalingsinformasjon og navn. Denne håndteringen av personopplysninger er nødvendig for at du skal kunne betale med kort. Les mer om hvordan DIBS håndterer personopplysninger her: https://www.dibs.no/gdpr
 
Logistikksystemer:
 
Consignor er systemet som knytter oss opp til fraktleverandørene våre. Programmet benyttes for å skrive ut pakkeetiketter. Relevante data (navn, adresse, e-post, mobilnummer og frakberegningsopplysninger) overføres fra nettbutikken til våre leveringspartnere. Les mer om hvordan Consignor behandler personopplysnigner her: https://www.consignor.com/data-security
 
Våre pakker leveres enten av Posten/Bring eller PostNord. For å kunne levere pakken er disse selskapene avhengig av leveringsinformasjon vi har lagret om deg (navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og fraktberegningsopplysninger). Les mer om hvordan Posten behandler dine opplysninger her: https://www.bring.no/privacy-policy
 
Regnskap / ERP
 
Vi benytter oss av ERP systemet Mamut, systemet er produsert av Visma. Systemet skal holde kontroll på kunder, ordrehåndtering og regnskap. Systemet inneholder navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og hvilke kjøp du har gjort. Opplysningene lagres i vår lokale Mamut database. Opplysningene lagres i 5 år for å overholde regnskapslovgivning. Les mer om hvordan Visma behandler personopplysninger her: https://www.visma.no/personvernerklaring/
 

Kundeservicetjenester

 
Help Scout er en tjeneste vi benytter for å kunne håndtere e-post henvendelser på en effektiv måte. Help Scout vil motta informasjon som ditt navn og epost adresse. Her kan du lese mer om Help Scout sin behandling av personopplysninger: https://www.helpscout.net/company/legal/gdpr
 
Zendesk chat gir deg som kunde muligheten til å kontakte oss via chat. Dette er et lavterskeltilbud for deg som ikke ønsker å ringe eller sende e-post. Zendesk er vår løsning for chat-korrespondanse. Det er kun chat-dialogen og din IP-adresse som lagres. Les mer om hvordan Zendesk behandler personopplysninger her: https://www.zendesk.com/company/customers-partners/eu-data-protection/
 
Nyhetsbrev
Vi benytter tjenesten MailChimp til å sende ut våre nyhetsbrev dersom du har samtykket til dette. MailChimp vil kun motta navn og e-postadresse. Opplysningene vil slettes dersom du trekker samtykke. Les mer om hvordan MailChimp behandler personopplysninger her: https://mailchimp.com/legal/privacy/
 
Analyseverktøy
Google analytics er et analyseverktøy vi benytter for å kunne videreutvikle våre nettbutikker. Her samles det inn data knyttet til enhet/nettleser, IP-adressen, samt aktivitetene som på nettstedet. Dette gjør vi for å måle og produsere statistikk av brukernes aktiviteter på våre nettsider. På denne måten kan vi få innsikt i brukernes behov og utvikle og tilpasse nettsidene best mulig. I tillegg benytter vi Google Analytics annonseringsfunksjoner der vi bruker remarketing og målrettet markedsføring som baserer seg på demografi, lokasjon og interesser. Dersom du ønsker å blokkere målrettet markedsføring kan du finne innstillinger for dette ved å gå til https://www.google.com/settings/ads. Hvis du ikke ønsker at data skal sendes til Google Analytics, kan du følge denne linken https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/
 
Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.Hvis du ønsker mer informasjon om Googles personvernregler kan du gå til denne siden https://policies.google.com/privacy?hl=no.
 

Tilgang fra utlandet

 
For å gi deg en best mulig kundeopplevelse benytter STØK Handel AS tjenester som er etablert utenfor EU/EØS. Dette vil ikke påvirke din beskyttelses garanti, da selskapene som benyttes er sertifisert under Privacy Shield rammeverket.
 

Kontaktinformasjon

 
Støk Handel AS
Folkeparken 13
2072 DAL
Tlf. 64 00 94 54